Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Ερώτηση των Πολιτών στο Προσκήνιο για τα απορρίμματα στις κύριες εισόδους του Γαλαξιδίου

Αριθμ. πρωτ. 22041/23.10.2020 ΑΜΦΙΣΣΑ 20-12-2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κο. Κατσικούλη Νικόλαο 

Κοινοποίηση 

1.Δήμαρχο Δελφών κ. Ταγκαλή Παναγιώτη
2.Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαλαξιδίου κ. Γρίβα Ευθύμιο
3.Αντιδήμαρχο Πρόεδρο της Επ.Π.Ζ. κ. Αγαπητό Χαρίλαο

ΘΕΜΑ: Σκουπίδια, Άχρηστα υλικά, Απορρίμματα στις κύριες εισόδους της Κοινότητας Γαλαξιδίου.

Κε Πρόεδρε
Στις κύριες εισόδους της Κοινότητας Γαλαξιδίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο του ενός έτους, είναι τοποθετημένοι σειρά από κάδους συλλογής σκουπιδιών και απορριμμάτων του Δήμου. Χώροι που επιλέχτηκαν από την δημοτική αρχή για την εξυπηρέτηση των δημοτών, είτε διότι εκεί σκέφτηκαν οι αρμόδιοι πως είναι τα καλύτερα σημεία, είτε διότι άλλη πιθανή επιλογή χώρου θα δημιουργούσε δυσφορία και ένταση μεταξύ των διοικούντων και των κατοίκων, κατάσταση που ήθελαν να αποφύγουν, ακόμα και για λόγους άσκησης μικροπολιτικής τακτικής - επιδιώξεων.

Αυτή η λύση που επιλέχτηκε έχει ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται στα σημεία αυτά, εισόδου κατοίκων και επισκεπτών της Κοινότητας, μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων, άχρηστων- κατεστραμμένων υλικών και σκουπιδιών.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή έχουν απασχολήσει το δ.σ. και στο πρόσφατο παρελθόν και παλιότερα.

Επισημαίνουμε και υπενθυμίζουμε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, α) από την καύση των σκουπιδιών επανειλημμένα, β) τον αυξημένο κίνδυνο επιπτώσεων της δημόσιας υγείας, γ) τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων, δ) τα προβλήματα που θα προκύψουν από μια πιθανή νεροποντή αφού οι μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων και σκουπιδιών είναι σε κατηφορικό έδαφος και ένα τέτοιο φαινόμενο θα τα συμπαρασύρει μέσα στους δρόμους και τα σπίτια της Κοινότητας, ε) τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν κατά διαστήματα ανάμεσα σε κατοίκους και συμβούλους, κ.α.

Ρωτάμε:

1. Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος στην κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος;

2. Υπάρχουν προτάσεις συγκεκριμένες για την λύση τους προβλήματος αυτού, οι άλλες που είναι προς εξέταση;

3. Υπάρχει σχετική Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας για απόθεση στα σημεία αυτά σκουπιδιών και απορριμμάτων και Απόφαση για την τοποθέτηση των κάδων του Δήμου και ποια είναι αυτή;

4. Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος ή η Κοινότητα για να περιορίσει και εμποδίσει εκείνους τους κατοίκους που κακώς εναποθέτουν στους χώρους αυτούς τα κάθε λογής κατεστραμμένα υλικά ή προϊόντα αποψίλωσης και καθαρισμού των ιδιοκτησιών τους;

5. Έχει γίνει καταγραφεί με τι συχνότητα οι χώροι αυτοί ξεχειλίζουν από την συγκέντρωση σκουπιδιών, απορριμμάτων, κ.α.;

6. Τι κοστίζει στον Δήμο η διαδικασία καθαρισμού των χώρων αυτών;

Περιμένουμε τις απαντήσεις του κου Αντιδημάρχου της Δ.Ε., του καθ’ ύλη αρμόδιου Αντιδημάρχου, των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου εφ’ όσον χειρίζονται το θέμα και όποιον άλλον αρμόδιο εμπλέκεται σε αυτό, με ενδιαφέρον.

Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να σημειώσουμε είναι πως ειδικά και ιδιαίτερα για την Κοινότητα Γαλαξιδίου, η εικόνα και ο εξωραϊσμός των εισόδων της δεν αφορά αποκλειστικά αυτή κάθε αυτή την Κοινότητα αλλά ολόκληρο τον Δήμο Δελφών, από την στιγμή που αναφερόμαστε σε ένα προορισμό τουριστικό και ιστορικό Πανελλήνιας φήμης και όχι μόνο.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Μέγκος Παναγιώτης

Μπάκας Δημήτρης

Φωτόπουλος Λάμπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τ. Μέγκος: Οφειλόμενη Απάντηση για τα Καστέλλια

Οφειλόμενη Απάντηση   Για τα Καστέλλια, τους Καστελλιώτες και τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ   Από περιέργεια διάβασα αυτά που δημοσίευσε ...