Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ερώτηση για την στελέχωση της Επιτροπής Μέριμνας της Βιβλιοθήκης της Άμφισσας

Αριθμ. πρωτ. 22041/23.10.20 ‘Άμφισσα 14-3-2023

Προς τον Ειδικό εντεταλμένο δ.σ. για τα Πολιτιστικά του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ κ. Κούσουλα Ευάγγελο

ΘΕΜΑ: Στελέχωση της Επιτροπής Μέριμνας ( διοικητικού συμβουλίου) του τμήματος της Βιβλιοθήκης Άμφισσας του Γεωργίου Γάτου της Δ.Ε. Άμφισσας

Κε Πρόεδρε  

Απευθυνόμενος μέσο εσάς προς τον Ειδικό εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Κούσουλα Ευάγγελο επιφορτισμένο με τα Πολιτιστικά θέματα του Δήμου Δελφών, σας υποβάλλω την άποψή μου σχετικά με  την στελέχωση της Επιτροπής Μέριμνας (ή αλλιώς διοικητικού συμβουλίου) της βιβλιοθήκης Γεωργίου Γάτου, ενημερώνοντας παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο, περιμένοντας την εμπεριστατωμένη  αντίκρουσή της ή την αναθεώρηση της απόφασης.

Η Επιτροπή Μέριμνας (Ε.Μ.) της βιβλιοθήκης του Γεωργίου Γάτου αποτελείται από μόνιμα μέλη σύμφωνα με την επιθυμία του Δωρητή, τα οποία συνεπικουρούν και συμπληρώνουν την σύνθεσή της, δύο οριζόμενα μέλη από την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Τα οριζόμενα αυτά μέλη αντιλαμβάνεται ο καθένας μας πιστεύω χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, πως τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν για την επιλογή τους, αφορούν την σπουδή τους στα γράμματα, την συγγραφική τους ή δημοσιογραφική τους ιδιότητα, τις συγγενικές τους σίγουρα απόψεις, σχετικά με την φιλοσοφία, την ιδεολογία και το πνεύμα του Γ. Γάτου.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα μετά τον διορισμό τους ως μέλη της Ε.Μ. της βιβλιοθήκης του Γ. Γάτου, της κας Παρασκευούλας Ευαγγέλου και του κου Ευθυμίου Ταλάντη, ποια από τα παραπάνω κριτήρια πληρούν οι δύο συνδημότες μας;

Τους συγγενείς και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Μέριμνας τα συμβουλευτήκατε, τα ενημερώσατε; Από σεβασμό, απλά στη βούληση του ευεργέτη δημοσιογράφου.

Επίσης γνωρίζω πως οι εκφραζόμενες δημόσια απόψεις του κ. Ταλάντη Ευθύμιου σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζονται με τις φιλοσοφικές, πολιτικές, ιδεολογικές αναζητήσεις του Γ. Γάτου και όχι μόνο. Είναι γνωστό πως είχαν έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση, την οποία μάλιστα μπορεί ο καθένας να ανιχνεύσει στα αρχεία του Τοπικού τύπου.

Με ποιόν γνώμονα λοιπόν ορίστηκε μέλος του δ.σ. της βιβλιοθήκης Γ. Γάτου και πως άραγε μπορεί να υπηρετήσει, αναλογίζομαι και ερωτώ το έργο του, όταν όχι απλά δεν είναι σύμφωνος με αυτό, αλλά το αντιμάχεται και πρώτα και τώρα;

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Άμφισσας αποτελεί έναν δημιουργικό πυρήνα πολιτισμού

και φορέα αναβάθμισης της πνευματικής ζωής του τόπου.

Ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου φορέα και ο τρόπος διοίκησης των τμημάτων της, όπως της μεγάλης δωρεάς του αείμνηστου Γ. Γάτου σύμφωνα με την τήρηση των όρων οι οποίοι περιλαμβάνονται σε αυτή ως αναπόσπαστο μέρος της είναι, ζητούμενο.

Οι αποφάσεις του Δήμου δυνητικά μπορούν να αναδείξουν τον φορέα ή να τον υποβαθμίσουν ανάλογα.    

Ερμηνεύω την συγκεκριμένη επιλογή και τοποθέτηση ως υποβάθμιση και απαξίωση της μεγάλης δωρεάς του αείμνηστου Γιώργου Γάτου.

 Ο δημοτικός  σύμβουλος

Μέγκος Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τ. Μέγκος: Οφειλόμενη Απάντηση για τα Καστέλλια

Οφειλόμενη Απάντηση   Για τα Καστέλλια, τους Καστελλιώτες και τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ   Από περιέργεια διάβασα αυτά που δημοσίευσε ...