Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ανακοίνωση από τους Πολίτες στο Προσκήνιο


Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης 26-6-2022

Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 26/6/2022 αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» θα πάρουν μέρος στις επόμενες δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο του 2023.
Έχουμε Επικεφαλή.
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία όπως είμασταν πάντα. Τα βασικά χαρακτηριστικά της συμμετοχής μας στις εκλογές θα οριστικοποιηθούν τον Σεπτέμβρη που μας έρχεται μέσα από Γενική Συνέλευση.
Στην επόμενη Γενική Συνέλευση όσες και όσοι σήμερα είμαστε παρόντες δεσμευόμαστε να συμμετέχουμε και αναλαμβάνουμε να κινητοποιήσουμε και να φέρουνε σε αυτή από δύο ακόμα συνδημότες μας.

Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα από αυτά που ακούστηκαν στην Γενική μας Συνέλευση και εισηγητικά και στις ομιλίες παραθέτουμε τα εξής:

-Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ από το 2010 που ξεκίνησαν την αυτοδιοικητική τους διαδρομή ως τα σήμερα έχουν κρατήσει ζωντανό το αρχικό τους όραμα & σχέδιο που εστίαζε στην διαφορετική ανάπτυξη του τόπου μας και του Δήμου Δελφών:

Α. Μακριά από τα μικροσυμφέροντα, την διαπλοκή, την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, την ληστρική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, την υποθήκευση του δημόσιου χώρου, την απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και την εξώθησή του (κατά βάση των νέων ανθρώπων & παραγωγικών δυνάμεων) να ρίξει «μαύρη πέτρα» πίσω φεύγοντας από εδώ,


Β. Προτείνοντας την χρηστή διοίκηση, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολλών, ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης του τόπου που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που προσδίδουν και μεγεθύνουν την ποιοτική ζωή, τον αυστηρό έλεγχο των βιομηχανικών δραστηριοτήτων που κοστίζουν πολλαπλά απομειώνοντας και αποδυναμώντας άμεσα και διαχρονικά εκβιάζοντας με την μονοκαλλιέργειά τους, αντιστρέφοντας το κλίμα διάλυσης των Οικισμών, των Χωριών μας, των Πόλεων.

Η Γενική έκφραση του δίπολου αυτού τα χρόνια που πέρασαν αποδείχτηκε από εμάς επιτυχημένα στα βασικά του σημεία και σε ορισμένες περιπτώσεις εξειδικεύτηκε.

– Έχουμε συνειδητοποιήσει πως ο δικός μας ΧΡΟΝΟΣ είναι διαφορετικός από τον Χρόνο του εκλογικού σώματος. Τις περισσότερες φορές όταν εξαντλούνται οι αντοχές των δρώντων, τότε αρχίζει το ακροατήριο να συνειδητοποιεί πως υπάρχει κάτι διαφορετικό στον ορίζοντα. Μοναδικός τρόπος σύγκλισης των Χρόνων είναι η παραμονή στην προσπάθεια και διάδοση- διαφήμιση των παραχθέντων.

– Έως σήμερα έχουμε κάνει ως παράταξη αυτοδιοικητική της Κίνησης Πολιτών, άλλων Ενεργών ομάδων Πολιτών αλλά και μεμονωμένων δρώντων δημοτών την Μισή Διαδρομή, το Μισό Δρόμο.

– Ο άλλος Μισός Δρόμος είναι η προσπάθεια και ο Σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης μάχης με Σκοπό Αντικειμενικό την πρόσβασή μας στα Κέντρα Απόφασης, την κατάκτηση του Δήμου. Τότε και μόνο τότε το πρώτο μισό του δρόμου αποκτά ουσιαστική αξία και όχι μόνο ιστορική.
– Στο παρελθόν η προσπάθειά μας στις 3 εκλογικές μάχες που δώσαμε είχε αντικειμενικές δυσκολίες που ήταν σε συνάρτηση: 1) με την Αναγνωρισημότητα μας και των πολιτικών χτυπημάτων των αντιπάλων που μας στερούσαν π.χ. υποψηφιότητες (αναμενόμενο), αλλά και χτυπημάτων από φίλιες δυνάμεις (μη αναμενόμενο θεωρητικά πάντα). 2) Λαθεμένων πολιτικών επιλογών δικών μας, κυρίως κάτω από το βάρος της χρονικής πίεσης, όπου επίσης το σφάλμα ήταν δικό μας να αναμένουμε και να αναμένουμε το τίποτα.


– Σήμερα τα Κινήματα Πολιτών τα οποία έδρασαν διεκδικώντας Πολιτικά, Οικονομικά, Συνδικαλιστικά, Περιβαλλοντικά κ.α. θέματα, απέναντι σε ένα Σύστημα Εξουσίας που έχει ταυτιστεί όχι απλά με το ντόπιο Κεφάλαιο, αλλά εξυπηρετεί πιο Ειδικές μορφές Εξουσίας και Οικονομικά Συμφέροντα που εκφράζονται μέσα από πολύπλοκους και δαιδαλώδεις μηχανισμούς όπως π.χ. της Ε.Ε. έχουν αποδυναμωθεί, ακόμα και εξαφανιστεί.

Από την άποψη αυτή Κινήσεις όπως οι δικές μας αποκτούν και ιδιαίτερο βάρος αλλά πρέπει να σηκώσουν και ποικιλόμορφες διεκδικήσεις.

-Τα τελευταία χρόνια οι οικονομικές δυσκολίες και η Πανδημία έχουν περιορίσει το σύνολο των δραστηριοτήτων και της δικής μας. Η ανάγκη να βρεθούμε από κοντά πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό σκοπό. Οι άλλες μορφές επικοινωνίας δεν μπορούν να αναπληρώσουν την φυσική επαφή και ότι αυτή θετικό προσφέρει.

-Σήμερα η πίεση που ασκείται στην πλειονότητα των Κοινωνικών στρωμάτων εξαιρουμένης της Αστικής τάξης, από τις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα διατροφής, στην Ενέργεια, την αύξηση στα καύσιμα, το πάγωμα μισθών και συντάξεων, με πρώτα θύματα τους πιο αδύναμους και την νέα γενιά, έχει άμεση επίπτωση στο κοινό μας σπίτι στον Δήμο, τις Υπηρεσίες του και την ικανότητά του – δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πολίτη. Η φτωχοποίηση έχει συνέπειες παντού. Η ανατροπή της κατάστασης είναι ζήτημα επιβίωσης.

-Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πάρουμε μέρος. Την συζήτηση όλες έως σήμερα οι δυνάμεις τις τοπικής αυτοδιοίκησης που θεωρούνται προοδευτικές, αλλά και τα κόμματα λένε πως είμαστε στο πλάνο τους για την δημιουργία μιας προοδευτικής παράταξης την ανοίγουν για να την κρατάνε ΚΛΕΙΣΤΗ.

– Κανείς δεν φέρνει πρόταση συγκεκριμένη. Ποιοι προτείνουν να συνεργαστούν, με ποιο τρόπο, ποιον ή ποια για επικεφαλής. Η πρόταση είναι ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. Πρόταση- Έργο που το έχουμε δει δύο φορές.

– Εμείς λέμε ΝΑΙ στις συνεργασίες, ΝΑΙ στην συζήτηση για επικεφαλής. ΌΧΙ όποτε θέλουν αυτοί. Βάζουμε χρόνο ως τον Σεπτέμβρη του 2022. Όχι του 2023. Είμαστε εδώ, Παράταξη ενεργή με Επικεφαλή. Συζητάμε τα πάντα μέσα σε πλαίσια λογικά, τα οποία καθορίζονται από τον Αυτοδιοικητικό χρόνο κι όχι από άλλους παράγοντες όπως π.χ. πότε θα διεξαχθούν οι Εθνικές εκλογές και ποια θα είναι τα αποτελέσματά τους.


Αυτή η τακτική δεν χαρακτηρίζεται Πολιτική, δεν χαρακτηρίζεται Πονηρή, χαρακτηρίζεται Πρόστυχη.

Διότι δεν τους νοιάζει ο Τόπος ούτε ποιο είναι το Διακύβευμα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δούνε που γέρνει η πλάστιγγα για να πάρουν τις Προσωπικές τους αποφάσεις.

-Εμείς λέμε πως είμαστε ΥΠΕΡ μιας Πολυσυλλεκτικής, Δημοκρατικής Παράταξης όπου οι τελικές Αποφάσεις θα παρθούν μέσα από γόνιμη συζήτηση από ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Αυτή την Συνέλευση Αποφασίσαμε να την κάνουμε τον Σεπτέμβρη. ΑΝΟΙΧΤΗ.

Όλοι όσοι θέλουν να συμμετέχουν ΙΣΟΤΙΜΑ μπορούν ως τότε να Σκεφτούν και να Προτείνουν.

Το Διακύβευμα

στις εκλογές αυτές είναι να μην εκλεγεί μετά από 14 χρόνια στον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών για ακόμα μία φορά Δήμαρχος από την ίδια πολιτική μήτρα , από την ίδια πολιτική στόφα.

Το Διακύβευμα

είναι να εκλέξουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή που να στρέψει το καράβι σε άλλη ρότα.

Καλούμε σε ανοιχτή Γραμματεία την Κυριακή 10-7-2022 στις 11:00 το πρωί απέναντι από το Γυμνάσιο Λύκειο της Ιτέας στο σπίτι του επικεφαλής. «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τ. Μέγκος: Οφειλόμενη Απάντηση για τα Καστέλλια

Οφειλόμενη Απάντηση   Για τα Καστέλλια, τους Καστελλιώτες και τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ   Από περιέργεια διάβασα αυτά που δημοσίευσε ...