Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Σωρεία Σκανδάλων «Παλιός Γάιδαρος Καινούργια Περπατησιά Δεν μαθαίνει »

31/7/2022

Δελτίο Τύπου

Σωρεία Σκανδάλων

«Παλιός Γάιδαρος Καινούργια Περπατησιά Δεν μαθαίνει »

(Σε συνέχεια του δελτίου τύπου μας Αη Μηνάς - Μπάτε σκύλοι αλέστε…)

 

     Δώδεκα (12) χρόνια στον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών σκοντάφτουμε συνεχώς σε σκάνδαλα.

     Δες: «Πληρωμή ανύπαρκτου Έργου στα Καστέλλια», «Χαμένα αμάξια του Δήμου», «Πλατεία Θεάτρου», «Τουμπανάρια», «Γηροκομείο Άμφισσας», «Κρυφά Δίκτυα Ύδρευσης και Νεροκλοπές», «Αη Μηνάς». Το ένα σκάνδαλο κυνηγάει να πάρει την δόξα του άλλου.

     Χαρακτηριστικό: Οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια Έργα.

     Οι Δήμαρχοι διαχρονικά προσποιούνται τους ανήξερους και καλύπτονται πίσω από την ίδια δικαιολογία: «Κινήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες». Τις «αμετακίνητες», όπως έχει αποδειχθεί.

     Η λαϊκή παροιμία αποτυπώνει με λόγο καυστικό πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αλλάξουν διαδρομές και συνήθειες όλοι όσοι συμμετείχαν στην πραγματοποίηση των προηγούμενων.    

     Φυσικά η λαϊκή εύστοχη και αναντίρρητη ετυμηγορία έρχεται να αποφανθεί κατόπιν εορτής.

Οι δημότες τους γνωρίζουν, γνωρίζουν και τα παραπάνω.

Το εκλογικό σώμα μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της αντικατάστασης του κακού με το λιγότερο κακό, του ανεπαρκή με τον λιγότερο ανεπαρκή, την ώρα της κάλπης:

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

 

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

 

 

   Άμφισσα 21-7-2022


Συγκρότηση Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστελλίων.

Αιτιολόγηση αρνητικής ψήφου.

 

   Τα ερωτήματα που έθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος κος Μπάκας Δημήτρης την πρώτη φορά που συζητήθηκε το ίδιο θέμα στο δ.σ. το 2020 δεν έχουν απαντηθεί. Το θέμα αυτό αποσύρθηκε τότε για να έρθει πάλι σήμερα ακριβώς με την ίδια εισήγηση.

   Κανείς φυσικά δεν διαφωνεί στο ότι κάθε δημοτική βιβλιοθήκη πρέπει να διοικείται από την δική της επιτροπή που συγκροτείται κάθε φορά από την νέα δημοτική αρχή.

  Ο κανονισμός προβλέπει πως αυτή συγκροτείται από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, αρμόδιο υπάλληλο της διεύθυνσης, εμπειρογνώμονα και εκπροσώπους φορέων.

  Στην περίπτωση της Βιβλιοθήκης Καστελλίων τα δύο προτεινόμενα μέλη που καλύπτουν την θέση του εμπειρογνώμονα  και του αρμόδιου υπαλλήλου διαμένουν μακριά από τα Καστέλλια, η επιλογή του κου Σίμου, αν και μας βρίσκει σύμφωνους, δεν είναι σίγουρη, εφόσον ο ίδιος δηλώνει τουλάχιστον ως σήμερα πως δεν θα ήθελε να συμμετάσχει, ενώ προβλήματα εντοπίζουμε και σε άλλους συμμετέχοντες.

   Η επιλογή του κου Πέτρου ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος του δ.σ. του Δήμου Γραβιάς αποτελεί για εμάς πρόβλημα σοβαρό διότι: Έως σήμερα δεν έχει δημόσια αναφέρει και δεν έχει πάρει θέση, εάν το Πρακτικό 13ο/2010 που αναφέρεται στην Απόφαση Υπ’ Αριθμ.: 137 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γραβιάς κατά την συνεδρίασή του στις 15/12/2010 είναι Έγκυρο ή Πλαστό.

    Το Πρακτικό αυτό αφορά την Έγκριση του Πρωτοκόλλου Παραλαβής των 3 Έργων του Δήμου Γραβιάς μεταξύ των οποίων και το Σχολικό Κτήριο Καστελλίων στο οποίο στεγάζεται η Βιβλιοθήκη της οποίας την Επιτροπή συγκροτούμε σήμερα.

   Από τα 3 εκείνα έργα που δημοπράτησε ο Δήμος Γραβιάς το 2010, άλλο δεν εκτελέστηκε, ενώ άλλο εκτελέστηκε πλημμελώς, ή αλλιώς «εκτελέστηκαν» για τον τύπο. Με εκείνη την Απόφαση του δ.σ. Γραβιάς  εκταμιεύτηκαν τα χρήματα και αποδόθηκαν κακώς στον εργολάβο που είχε αναλάβει την κατασκευή των Έργων.

     Ο Δήμος Δελφών έχει κληθεί από τους φορείς που χρηματοδότησαν τα έργα εκείνα να τους επιστρέψει τα χρήματα. Με λίγα λόγια ο Δήμος Δελφών στο τέλος θα έχει πληρώσει ΔΥΟ φορές έργα τα οποία δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, δεν τα έχει δει ποτέ, δεν τα έχει «πιάσει» στα χέρια του ποτέ. (*)

     Επομένως η πρόταση συμμετοχής στην Επιτροπή αυτοδιοικητικών που συμμετείχαν στις τότε διαδικασίες με τις οποίες πληρώθηκαν τα έργα αυτά είναι προβληματική και σε κάθε περίπτωση μία τέτοια απόφαση σήμερα από το δ.σ., δίνει άλλοθι και «ξεπλένει» εκείνες τις ενέργειες.

     Ξεχωριστή θετική από μεριάς μας αναφορά κάνουμε στην πρόταση συμμετοχής του κου Κοτσίκη ο οποίος είναι η ψυχή της σύστασης της Βιβλιοθήκης Καστελλίων και μπορούμε να πούμε πως θα πρέπει να γίνει ισόβιο μέλος της Επιτροπής αυτής.

   Οι παραπάνω παρατηρήσεις μας φανερώνουν και προδιαγράφουν την σύσταση μιας Επιτροπής για την εκπλήρωση τυπικά της διαδικασίας και την «λύση» άλλων θεμάτων μέσα από αυτή.

    Για τον λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ την εισήγηση.(**)

(*) Για τους αναγνώστες: Έχει απορριφθεί στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά η προσφυγή του Δήμου να του επιστρέψει τα χρήματα ο εργολάβος, επειδή ο Δήμος καθυστέρησε 7 χρόνια για να κινηθεί εναντίον του!!! Η ευθύνη των δημοτικών αρχών είναι διαχρονική.

(**) Καταψήφισαν μόνο οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Για τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μέγκος Παναγιώτης

Μπάκας Δημήτρης

Φωτόπουλος Λάμπρος

 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΑΗ ΜΗΝΑΣ: «ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗ ΔΩΣΕΤΕ

 Τοποθέτηση του επικεφαλής των “Πολιτών στο Προσκήνιο”, Τάκη Μέγκου.

 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ήταν οι συνεχιζόμενες ΕΚΤΟΣ θέματος τοποθετήσεις των συμβούλων της συμπολίτευσης προσπαθώντας να πιαστούν από κάπου και να βρουν μια δικαιολογία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.  

 Παρέσυραν  και ορισμένους της αντιπολίτευσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής να αντιπαρατεθούν στο πόσες φορές  ο καθένας τους παρέκαμψε τους κανονισμούς και λειτούργησε αντιθεσμικά, αντιδεοντολογικά, αντικανονικά, αντι-υπηρεσιακά.  

-«Το έργο στον Άη Μηνά αρέσει στον κόσμο» -«Είναι χρήσιμο και αίτημα της τοπικής κοινωνίας.» -«Αν πηγαίναμε με τον Νόμο θέλαμε 10 χρόνια να το κατασκευάσουμε.» -«Τα χρήματα των τιμολογίων τα πλήρωνε η εταιρεία που το κατασκεύαζε απευθείας»…… Αυτά ήταν τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στο δ.σ., κακόηχο & άμετρο «ποίημα».   

  Επιχειρήματα που έπρεπε να ακουστούν για να πείσουν πρώτα τους ίδιους με τις εκτός τόπου, χρόνου και θέματος τοποθετήσεις, γιατί ούτε οι ίδιοι πίστευαν όσα έλεγαν.

  Το Διακύβευμα το καταλαβαίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Προχωράμε με κανόνες και συντεταγμένα ως Δήμος, ως Κοινωνία, ή καταργούμε τα πάντα;

  Θα φορτωθεί τις ευθύνες της Εταιρείας που κατασκεύασε το παράνομο Έργο ο Δήμος Δελφών; Ο οποίος δεν έχει πάρει καμία Απόφαση για το συγκεκριμένο έργο και τουλάχιστον επίσημα όπως ομολογήθηκε δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σε κανένα επίπεδο διοίκησης;

  Ποιος κουμαντάρει τον τόπο μας; Θα επιτρέψουμε να επικρατήσει ο «Νόμος» του ισχυρού, της Ασυδοσίας, των Εταιρειών που αφαιμάζουν ως βδέλλες το δημόσιο; Σε τέτοιες περιπτώσεις, να είστε σίγουροι, δεν γλυτώνει στο τέλος κανείς την φθορά, το κόστος, από κάθε τίμημα.  


   
Οι διαδικασίες υλοποίησης ενός έργου Κοινόχρηστου σκοπού δεν είναι τυχαίες.   

   Διασφαλίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια, την τεχνική αρτιότητα, την ευεργεσία, την καλαισθησία, την οικονομία, το περιβάλλον και άλλα πολλά. Οι έλεγχοι και οι προδιαγραφές είναι απαραίτητα στοιχεία της υλοποίησης.

    Η διάλυση των Υπηρεσιών και οι συγκεχυμένες συναρμοδιότητές τους είναι αποτέλεσμα Πολιτικών επιλογών & Αποφάσεων που δυσχεραίνουν την υλοποίηση των έργων. 

    Αυτές τις πολιτικές αποφάσεις πήραν αυτοί που έως σήμερα διοικούν τον τόπο μας, βάζουν τους κανόνες, για να τους παραβιάσουν στην συνέχεια. Μετά βγαίνουν πάλι από πάνω χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το άγονο έδαφος που δημιούργησαν.

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (*)

Δήμαρχε έχεις τρεις επιλογές.

Πρώτη: Συμφωνείς ανοιχτά και δημόσια με την πρακτική «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνεται». Ενημερώνεις την ΚΕΔΕ και τους άλλους Δήμους για να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας για την υλοποίηση Έργων Ταχύρρυθμα!!!  

Δεύτερη: Βάζεις σε αργία τον αντιδήμαρχο έως ότου οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίσουν για το μέγεθος της παράβασης και τα όργανα ελέγχου της αυτοδιοίκησης για το εάν πρέπει να επιβληθεί τιμωρία και ποια.

Τρίτη: Αν δεν συμφωνείς με την πρώτη επιλογή και δεν μπορείς να εφαρμόσεις την δεύτερη, ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΕ.

ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ 

Το εκλογικό σώμα μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της αντικατάστασης του κακού με το λιγότερο κακό, του ανεπαρκή με τον λιγότερο ανεπαρκή, την ώρα της κάλπης:

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

    Η ευθύνη διαχέεται αναλογικά ανάμεσα στο Εκλογικό σώμα και τον εκπρόσωπο που ψήφισε και εξέλεξε.

    Η λάθος επιλογή όταν βρίσκεσαι μπροστά στην Κάλπη της εκλογής έχει αποτελέσματα ολέθρια για όλους. 

    Τα Κόψω-χεριάσματα   όλη την τετραετία ως την επόμενη προσφυγή στην κάλπη, είναι αστειότητες. 

             (*) Όπως μάθαμε ο Δήμαρχος έχει επιλέξει την δεύτερη επιλογή μερικώς.  

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΑΙΤΗΜΑ 15 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


******************************************
                                                                                                      12/072022

Προς :

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Κον Νικόλαο Κατσικούλη

Κοιν

Πίνακας Αποδεκτών


Θέμα: « Σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου»

Κε Πρόεδρε ,

Σύμφωνα με το Άρθρο 67 Ν.3852/10 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 74 του Ν.4455/18 παρ 2 αιτούμεθα έκτακτη σύγκληση του ΔΣ για τους εξής λόγους :

Δημοσιεύματα στο zougla.gr καθώς και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΑΜΟΥΘ στον Δήμνο Δελφών σχετικά με ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΡΓΑ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ στον Αγιο Μηνά στην Δημοτική Ενότητα Δεσφίνας .

Τέτοια δημοσιεύματα δεν προσφέρονται για συγκάλυψη , συγκάλυψη η οποία επιχειρήθηκε από τον Δήμαρχο Κον Ταγκαλή αφού σε προγενέστερη συνεδρίαση του ΔΣ αρνήθηκε να απαντήσει στον επικεφαλής της μείζωνος μειοψηφίας Κον Αναγνωστόπουλο αναφέροντας ότι δεν θέλει να μιλήσει καθότι το θέμα ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές . Η απάντηση αυτή αντίκειται στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών του Δημάρχου που είναι πρωτίστως να ενημερώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ για όλες τις πράξεις και θέματα του Δήμου και να ενθαρρύνει και να προωθεί κάθε μέτρο που προάγει τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς

Τα ερωτήματα - θέματα που συγκεκριμένα και υπεύθυνα θέτουμε προς συζήτηση οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι τα εξής:

Εκτελέστηκε ένα παράνομο αυθαίρετο έργο με αλλοίωση του περιβάλοντα χώρου μπαζώματα στην θάλασσα και κατασκευή λιμενοβραχίονα όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα ; Γιατί ο Δήμος Δελφών μέχρι σήμερα σιωπά ;

Γιατί ο δήμαρχος μετά τις καταγγελίες δεν ζήτησε απολογίες και δεν διέταξε ΕΔΕ για όλους τους εμπλεκόμενους ; όπως χειριστές, υπεύθυνους αμαξοστασίου, προϊσταμένους και αρμόδιο αντιδήμαρχο Δ.Ε Δεσφίνας Κον Ματζώρο ?

Ποιός έχει την διοικητική αρμοδιότητα για την κατασκευή λιμενοβραχίονα και σε ποιόν ανήκει ο χώρος ο παράκτιος στον οποίο εκτελούνται έργα ;

Έχει εκδοθεί Οικοδομική Άδεια; Εδώ είναι αρμοδιότητα του Δήμου ειδικά για τα έργα στην Χερσαία ζώνη, ανεξάρτητα εάν ο χώρος ανήκει στον Δήμο, ή στην Περιφέρεια ή είναι ιδιωτικός.

Πως εκτελέστηκε το έργο με ποιά εντολή ; Ανάθεση σε εργολάβο ; Με αυτεπιστασία ; μηχανήματα και εργαζόμενους του Δήμου; ή με τη γνωστή μέθοδο των ανταποδοτικών ;

Πως πληρώθηκε το έργο καύσιμα, αμοιβές χειριστών, εργατών, μαστόρων και εργολάβων;

Είναι δυνατόν σε περιοχή ευθύνης του Δήμου Δελφών να γίνονται ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ παράνομες εργασίες, να συμμετέχουν εργαζόμενοι του δήμου, χειριστές μηχανημάτων, προϊστάμενοι υπηρεσιών, και ο Δήμαρχος να μην απαντά ?



Οι Υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι


ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Αναγνωστόπουλος Λουκάς

Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος

Αγγελόπουλος Αριστείδης (Άρης)

Κυριακίδης Αλέξανδρος

Τσονάκας Αθανάσιος

Ανδρεοπούλου Μαρία (Μαίρη)

Κώνστα Κρυσταλλία

Μίχος Νεκτάριος

Αναγνωστάκου Παυλοστάθη Σοφία

Ραβάνης Δημήτριος


ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Μέγκος Παναγιώτης

Μπάκας Δημήτριος

Φωτόπουλος Λάμπρος


ΔΕΛΦΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δρακάκης Γεώργιος

Δεσποτίδης Προκόπιος



Τ. Μέγκος: Οφειλόμενη Απάντηση για τα Καστέλλια

Οφειλόμενη Απάντηση   Για τα Καστέλλια, τους Καστελλιώτες και τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ   Από περιέργεια διάβασα αυτά που δημοσίευσε ...